Zoals u het zelf wenst in te vullen:
ontspanning, sport en rustmomenten

ZWEMMEN

In Givet, juist over de Franse grens is er een prachtig zwembad met glijbanen, op ongeveer 35 km van Nafraîture. In Beauraing is een gewoon zwembad (badmuts verplicht en bermuda zwembroek verboden), op 28 km van Nafraîture.

MET DE FIETS…

De kajak is niet het enige middel om op een aangename en sportieve manier kennis te maken met het hartje van de Ardennen en er de unieke schoonheid van te ontdekken. Wallonië leent zich uitstekend voor het fietstoerisme en heeft een brede waaier aan interessante mogelijkheden. Ongeacht of u houdt van eerder een ontspannen fietstochtje of een wat intensere tocht, zweert bij de mountainbike of de elektrische fiets, de voorkeur geeft aan lange afstanden. Er zijn diverse uitgestippelde mountainbikeroutes (60 km). De routes lopen door velden en bossen en doen u belanden in landschappen waar u zeker mee moet kennis maken. Bovendien kunt u halt houden waar en wanneer u wilt om te genieten van de prachtige vergezichten.

Fietsen zijn te huur in Vresse en Gedinne. Informatie vindt men in overvloed in alle huizen of bij de toeristische dienst in Vresse-Sur-Semois. De brochure ‘Heerlijk fietsen in Wallonië’ maakt u wegwijs in de diverse mogelijkheden.

 

…OF TE VOET!

Grote routes, kastelen, ongewone locaties, erfgoed, geschiedenis, adembenemende landschappen, leuke dorpen… Er zijn evenveel thema’s als routes. 1500 km bebakende pistes, het beste netwerk van de Ardennen, leiden u van de toppen naar de valleien. Gidsen staan ter beschikking voor geleide wandelingen rond een bepaald thema. Wandelkaarten zijn te koop bij de toeristische diensten. Een info-map met uitleg over de diverse activiteiten ligt voor u klaar in alle woningen.