Natuur

In het hart van de Ardennen, vol van ongerepte natuur!

Vresse is de bevoorrechte plaats voor natuurliefhebbers, wandelaars, mountainbikers, ruiters, jagers en langlaufers. Meer dan 400 kilometer uitgestippelde wandelingen brengen u naar de meest afgelegen schilderachtige plekjes. Deze uitzonderlijke landschappen, badend in het licht trokken heel wat artiesten aan die in Vresse, het pittoreske schilderdorp een belangrijke bron van inspiratie vonden. 

Meer info

Omgeving

De toeristische en culturele rijkdom van Vresse.

De toeristische en culturele rijkdom van de regio komt tot uiting in haar dorpen zoals Rochehaut en Bouillon, die hun tradities, folklore en gastronomie trouw bleven en u met trots hun streekproducten aanbieden. Uiteindelijk leeft Vresse het hele jaar: ambachtenmarkten, rommelmarkten, vreugdevuren, kerst optochten, muzikale manifestaties, jacht op groot wild, visvangst, sprookjeswaken, concerten, het Atelier van Pinocchio en schildertentoonstellingen. 
Deze regio zorgt gans het jaar voor een feestelijke en ontspannende sfeer, elk seizoen biedt zijn charmes. 
De lente kleurt de omgeving in met het tedere groen, alles ontwaakt. In de zomer is het héérlijk vertoeven in de tuin of kun je verfrissing in de bossen opsnuiven. Het veelkleurige palet van de herfst en de magnifieke winterlandschappen zijn onweerstaanbaar mooi. Voor natuurliefhebbers is dit ‘the place to be’. 

Meer info