De ideale vakantiebestemming voor rust en natuur

Nafraîture is een fusiegemeente van Vresse-Sur-Semois en ligt 400 meter boven de zeespiegel. Zoals in vele Ardeense dorpjes stond ook hier de tijd stil. Het jachtige leven, de wedren tegen de tijd, de drukte,… zijn termen die de bewoners onbekend zijn. Wie van zijn vakantie een druk nachtleven wil maken zal hier zeker niet op de juiste plaats zijn. De vakantiehuizen liggen in een prachtige en bosrijke regio waar voldoende te beleven is. Zo zijn er in de directe omgeving van de huizen veel wandelroutes te vinden. Wandelkaarten vindt men in overvloed terug in alle vakantiehuizen of bij de toeristische dienst in Vresse-Sur-Semois. De rustige visser kan terecht aan de Semois en aan de visvijvers in Graide.

Medische plantentuin (op 750m)

In ‘La Chiquetterie’ is er een wilde kruidentuin te bezichtigen van mei t.e.m eind september, ingang van 10 uur t.e.m 17 uur (ingang per persoon: € 3/gratis onder 16 jaar). Geleide bezoeken op dinsdag van 10u t.e.m 12u. en op vrijdag van 14u t.e.m 16u. op afspraak. Mogelijkheid voor een geleide wandeling op aanvraag voor groepen vanaf 10 personen (afspraak minimum 2 weken voor de gevraagde datum).

ALLE INFO: www.lachiquetterie.be

Bizon ranch in Orchimont (op 3,4 km)

In het toeristisch centrum van ‘Ferme des Bisons’ kan je de bizon van heel dichtbij leren kennen. Er is ook een heuse Far-Weststraat, een saloon met countrykeuken (open van 1 april tot 11 november) en een Indianententoonstelling. Elk jaar wordt er in de zomervakantie een groot event georganiseerd, het Indian Festival.

ALLE INFO: www.bisonranchorchimont.com

Bizonboerderij in Orchimont

Het saloon met op de kaart eenvoudige recepten uit de Far West.

Arboretum van Gedinne (op 14,2 km)

Net zoals de meeste arboretums die in België te vinden zijn, is het Arboretum van Gedinne ontworpen in het begin van de 20ste eeuw (1903). Het Arboretum heeft een oppervlakte van 10 hectare en zijn aantrekkingskracht bestaat vooral uit de mooie collectie harsachtigen, Gedinne heeft bij elkaar circa vijftig soorten. Bepaalde specimen zijn meer dan 40 meter hoog. Aan het arboretum grenst een zaadhoudende beplanting. Het betreft hier de eerste aanplant van Douglas sparren in België.

ADRES: Route de Haut-Fays in Gedinne

Arboretum in Gedinne

Reserve naturelle de la fagne de l’abîme (op 14,6 km)

Natuurgebied in het massief van ‘Croix Scaille’ die tegen de Franse grens ligt. Het is in de winter een ideaal wandelgebied voor natuurliefhebbers.
Croix Scaille ligt in de Houillevallei in Gedinne. De wandeling ‘La Fange de l’Abîme’ start bij Ferme Jacob, een oude, gerestaureerde boerderij, en gaat dan in de richting van een veen dat zich langs loof- en naaldbossen uitstrekt. Terwijl u de houten vlonders beklimt, ontdekt u de veenmossen waaruit het veen ontstaat.

Via deze link kan je de wandelroutes uitstippelen.

Parc National de Membre-Bohan

Gelegen tussen Membre en Bohan is het uitkijkpunt ‘Le Jambon de la Semois’ één van de indrukwekkendste van de Ardennen.
Majesteitelijk tekent de Semois er een grote bocht van twee kilometer, in de vorm van een ham. Vandaar de verwijzing naar deze Ardense specialiteit.
De hellingen en het geheel van de heuvels vormen het belangrijkste gedeelte van het Nationale Park van Membre-Bohan. Het belang van dit natuurreservaat van 177 hectaren bestaat hoofdzakelijk uit de opmerkelijke panorama’s die zij aanbiedt. Enkele natuurlijke bezienswaardigheden  de ravijn van Sautou, le Châtelet, la Cheminée, la Roche la Dame, la Table des Fées et ses Arbres fiancés: allemaal schilderachtige plekjes.